Βιογραφικό

Ο Δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2013.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, ολοκλήρωσε 6μηνη πρακτική εξάσκηση στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ruhr University Bochum της Γερμανίας μέσω υποτροφίας Erasmus.

Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως Οπλίτης Ιατρός, και ακολούθως εκπαιδεύτηκε ως Ειδικευόμενος Ιατρός Παθολογίας στα Νοσοκομεία "Μεταξά" και "Παμμακάριστος".

Το 2017 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών "Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση", ενώ το 2018 ολοκλήρωσε το Ιατρικό Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ ''Ανδρέας Βγενόπουλος'' μέσω υποτροφίας.

Την περίοδο 2018 - 2019 υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης της Γ' Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ενώ από το 2020 έως και τον 3ο του 2023 συνέχισε την εκπαίδευσή του ως Ειδικευόμενος Ιατρός Παθολογικής Ογκολογίας στο Νοσοκομείο "Μεταξά".

Τον 3ο του 2023 έλαβε τον Τίτλο Ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας και έκτοτε έχει αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή στη Β' Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ. Παράλληλα, διατηρεί το προσωπικό του ιατρείο στο Παλαιό Φάληρο.

Διαθέτει πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ιατρικά περιοδικά διεθνούς εμβέλειας, ενώ συμμετέχει ενεργά με ανακοινώσεις και ομιλίες τόσο σε εγχώρια όσο και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επιπλέον, συμμετέχει σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες καινοτόμων αντινεοπλασματικών φαρμάκων.


Επιστημονικό έργο

Διάγνωση του κληρονομικού συνδρόμου της Νευρινωμάτωσης σε 22χρονο: Μετά από κλινική εξέταση τέθηκε η υποψία του εν λόγω συνδρόμου και εστάλη στοχευμένος γονιδιακός έλεγχος που απέβη θετικός. Ο 22χρονος έχει τεθεί σε στενό προσυμπτωματικό έλεγχο με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Δημοσίευση περίπτωσης νεαρού ασθενούς με υποτροπιάζον γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου: ο ασθενής έλαβε συνδυαστικό σχήμα 4 φαρμάκων μετά από ειδική έγκριση του ΕΟΦ, αποκομίζοντας κλινικό και απεικονιστικό όφελος.

Δημοσίευση περίπτωσης ασθενούς με μεταστατικό ορμονοάντοχο καρκίνο προστάτη που παρουσίαζε συνεχόμενη άνοδο του PSA ενόσω ελάμβανε θεραπεία: η αντιμετώπιση της ολιγομεταστατικής νόσου με ακτινοθεραπεία εκμηδένισε το PSA αναστρέφοντας πλήρως την επιθετική βιολογία της νόσου και επιτρέποντας τη συνέχιση της ίδιας θεραπείας.

Εφαρμογή εξατομικευμένης - γονιδιακής θεραπείας σε πολυθεραπευμένο ασθενή με καρκίνο παχέος εντέρου: στόχευση της "Αχιλλείου πτέρνας" του νοσήματος με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η διάγνωση μιας κακοήθειας μπορεί να αποκαλύψει ένα υποκείμενο γενετικό σύνδρομο, καθώς και την ανεύρεση μιας πιθανά παθογόνου μετάλλαξης: Καρκίνος νεφρού σε νεαρή ηλικία που σχετίζεται με το κληρονομικό σύνδρομο της Οζώδους Σκλήρυνσης. Πρώτη παγκόσμια αναφορά της συγκεκριμένης μετάλλαξης ως παθογόνου.

Η θέση των PARP αναστολέων στον καρκίνο παχέος εντέρου και ορθού: συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας.

Οποιοδήποτε σύμπτωμα σε ογκολογικό ασθενή πρέπει να αξιολογείται: Η "φαντοσμία" (αίσθημα δυσάρεστης οσμής χωρίς να υπάρχει κανένα πραγματικό οσφρητικό ερέθισμα) οδήγησε στην ανεύρεση δευτεροπαθών εγκεφαλικών μεταστάσεων στη συγκεκριμένη νοσηλευόμενη ασθενή, πιθανά λόγω δυσλειτουργίας στο κέντρο της όσφρησης (προς δημοσίευση).

Ασθενής της Κλινικής μας που παρουσίασε οξύ χολινεργικό επεισόδιο μετά την 1η χορήγηση trastuzumab deruxtecan: Ζητήθηκε γονιδιακός έλεγχος για την ανεύρεση συνδρόμου Gilbert, που απέβη θετικός. Ως εκ τούτου, θα γίνει τροποποίηση της προετοιμασίας προκειμένου η ασθενής να λαμβάνει ανεπίπλεκτα το φάρμακο. Η συγκεκριμένη αντίδραση δεν έχει περιγραφεί ως τώρα με το εν λόγω φάρμακο, και για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί ο ΕΜΑ.

Γενικευμένη δερματίτιδα οφειλόμενη σε ανοσοθεραπεία: ο ασθενής έλαβε την κατάλληλη τοπική και συστηματική αγωγή και συνεχίζει ανεπίπλεκτα την αντινεοπλασματική του θεραπεία.

Συνοψίζοντας τα κλινικά δεδομένα στον καρκίνο μαστού με χαμηλή έκφραση του HER2: ομιλία στο συνέδριο "4η υβριδική διημερίδα: Καρκίνος μαστού και οι σύγχρονες προκλήσεις στην κλινική διαχείριση" (Δεκέμβριος 2023).

Νεότερα δεδομένα στη θεραπεία των πρωτοπαθών όγκων του κεντρικού νευρικού συστήματος: ομιλία στο συνέδριο "Μοριακοί και κυτταρικοί στόχοι στη θεραπεία του καρκίνου" (Νοέμβριος 2022).

Ταξινόμηση και θεραπεία των πρωτοπαθών όγκων του κεντρικού νευρικού συστήματος: ομιλία στο συνέδριο "Συνέδριο πολύπλευρης αντιμετώπισης του καρκίνου" (Νοέμβριος 2021).

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!